Kristina Bertilsson Linder får syn på älgen medan Christiane Knorr filmar. Foto: Christiane Knorr

Se SUP-paddlarnas ovanliga möte i vattnet

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med kollegan Christiane Knorr skulle Kristina Bertilsdotter Linder testa på Stand up paddle board för första gången. Och det blev minst sagt en udda upplevelse. Mitt under turen dök det upp en älg i vattnet.

Det var vid åtta-tiden på onsdagskvällen som de båda kollegorna gav sig ut med sina brädor i havet utanför Träslövsläge strax söder om Varberg. Christiane har fem års erfarenhet av SUP-paddling i bagaget, så uppgiften den här dagen var att introducera Kristina för aktiviteten.

Efter en kvart hände någonting som de båda kvinnorna inte hade räknat med. Något rörde sig en bit bort i vattnet.

”Började paddla ut mot havet”

– Först trodde jag att det var en människa som flaxande med armarna. Men snart insåg vi att det var en älg, vilket var förvånande, säger Christiane.

Kvicktänkt som hon var fiskade hon upp sin telefon ur sin vattentäta påse och började filma. Till en början satte älgen kurs mot de båda kvinnorna.

– Jag blev väldigt paff och visste inte riktigt var jag skulle ta vägen. Först började jag nästan paddla ut mot havet, säger Kristina.

Har bara sett rådjur

Men älgen vände och lommade in mot stranden igen innan den försvann upp på land. Via sociala medier fick kvinnorna senare reda på att den setts vid en närliggande campingplats. Men vad älgen faktiskt gjorde ute till havs vet de inte.

– Det finns ingen skog i närheten så det här måste vara ovanligt. En annan kollega berättade att älgar ibland svalkar sig i sjöar. Just den här kanske inte hittade någon sjö och tog sig till havet istället, säger Christiane.

Båda bor i området och har aldrig sett en älg där, vare sig på land eller i vattnet.

– Bara rådjur har vi sett. Så det här var roligt. Jag är sugen på att köra SUP igen, skrattar Kristina.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.