Foto: SVT

Se ”Vår tid är nu”- fansens smygpremiär

Uppdaterad
Publicerad

När SVT:s kritikerrosade dramaserie ”Vår tid är nu” samlade sina mest trogna fans till smygpremiär bjöds det på tidstypiska kläder, rårakor och champagne. Här hör du initiativtagaren berätta om förkärleken till serien.

– Jag hade gärna upplevt den här tiden själv. Min 93-åriga mormor har berättat om hur det var, säger Frida Sundblad och hänvisar till dramaserien.

Den populära serien har lockat cirka två miljoner tittare per avsnitt och på måndag är det dags för säsong två i rutan. Med anledning av säsongsstarten ordnades storstilad smygpremiär i centrala Halmstad.

Bakom initiativet till smygpremiären står fansen Frida Sundblad och Jessica Johansson som bjudit in deltagarna via sociala medier. I sann Vår tid är nu-anda bjöds det på champagne och rårakor i tonerna till en jazzorkester.

”Vem vågar föreställa sig det?”

Utöver förväntansfulla gäster slöt seriens manusförfattare Johan Rosenlind upp under fredagskvällen. Idén till serien föddes på just det här hotellet, berättar han.

– Här bodde en kvinna i en flott våning allra högst upp. När jag jobbade i baren på hotellet skulle jag åka upp med mat till ”tanten på taket”. Hon blev min metafor när jag skulle skriva serien och beskriva ett matriarkat som styr över en restaurangfamilj, säger Johan Rosenlind.

Hade du kunnat föreställa dig att serien skulle bli en sådan succé?

– Vem vågar föreställa sig det? Man hoppas att publiken och recensenterna ska gilla samma sak, men så blir det inte alltid. Men nu hände det!

Serien har säsongspremiär på måndag klockan 20.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.