• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Serietecknare ställer ut i Halmstad

Hon är främst känd för sina enrutingar där hon beskriver samhällsdebatten, men också egna upplevelser och tankar. Serietecknaren Nina Hemmingssons utställnings ”Livet ditt as” pågår nu Halmstads konsthall.

På konsthallen i Halmstad kan man se över 300 bilder som Nina har ritat. Vissa beskriver hennes bildspråk som brutalt, men också humoristiskt.

Hon kallar utställningen för ”Livet, ditt as”.

– Det är en ganska bra sammanfattning om vad den handlar om. Livet och strategier för att klara sig. Det är svårt och leva för alla människor, säger Nina Hemmingsson, serietecknare.

”Direktrapport från psyket”

– Jag känner att jag har en kanal till mitt inre har inte tid ens att förställa mig eller fundera vad folk förväntar sig av mig. Det blir som en direktrapport från ett psyke, det vill säga mitt psyke, säger hon.

Hon har ritat sedan hon var liten och fortsatt under hela sitt liv. Nina berättar att det är tecknandet som har räddat henne genom olika perioder i livet.

– När jag jobbar tänker jag inte att jag vill få fram en speciell känsla. Men det jag blir glad av mig är när folk känner igen sig och vissa säger att de känner sig tröstade av mina bilder och det är givetvis jättefint att få höra, säger hon.

Släppt ny bok

Hon är även aktuell med en ny bok.

– Den kommer från en period i mitt liv som var lite jobbig. Jag var på en plats som jag inte ville vara på och ville ta mig ur. Ritningarna blev som en terapi. Jag hoppas den blev bra, jag hoppas det, säger Nina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer