De sex männen greps söder om Fjärås. Foto: TT/Google Maps

Sex personer gripna på rastplats

Uppdaterad
Publicerad

Natten till onsdag greps sex personer av polis på en rastplats vid Torpasjön i Kungsbacka kommun. De är alla misstänka för grova stölder alternativt häleri. En sjunde person lyckades fly från platsen.

Det var vid 03-tiden natten till onsdag som polis upptäckte att en skåpbil stod parkerad vid Torpasjön. De började bevaka den. Drygt en halvtimme senare dök det upp ytterligare en skåpbil samt en personbil och ställde sig jämte den första skåpbilen.

Finare verktyg

Vid det laget bestämde sig poliserna för att kontrollera det anländande sällskapet på sammanlagt sju personer. En av dem sprang genast från platsen och försvann ut i skogen. En kontroll gjordes av fordonen.

– De båda skåpbilarna är fullknökade med grejor, bland annat finare verktyg. Det är den typen av verktyg som ofta ägs av firmor och inte av privatpersoner, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

De sex personerna som var kvar, alla män, greps på plats och är nu misstänkta för grova stölder alternativt häleri. De förhörs under onsdagsförmiddagen. Samtidigt går polisen igenom fordonen. Eventuellt kan man hitta samband med stölder som nyligen skett i närområdet.

”Blöt och förvirrad”

– Det ska bli intressant att se innehållet. En lastbilschaufför blev i natt av med nio pallar mat från sitt släp vid Sandsjöbacka rastplats. De ligger inte långt därifrån, säger Thomas Fuxborg.

Han berättar också om en stöld som inträffade på Fyllingeskolan i Halmstad vid 23-tiden på tisdagen, då en projektor stals.

Den man som stack från rastplatsen har ännu inte hittats. Polisen letar fortfarande efter honom och är tacksam för tips från allmänheten.

– Eftersom det regnade i natt är han blöt. Säkert också förvirrad, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.