Från vänster: Ola, Mikael och Cecila Rimstedt. Foto: Svensk Bridge/Privat

Silver och VM-kvalificering till ”Familjen Bridge”

Publicerad

Cecila Rimstedt från Haverdal lyckades kämpa sig till ett EM-silver i bridge under helgen. Hennes yngre tvillingbröder hamnade på en fjärdeplats i sin klass och är alltså nu kvalificerade för VM.

Efter några hektiska dagar på Europamästerskapen i belgiska Oostende stod det under lördagen klart att Sverige blev tvåa i damklassen. Tillsammans med sin spelpartner från Örebro lyckades Cecilia Rimstedt till slut knipa silvermedaljen.

– Det är bara kul såklart. Jag nådde upp till målet att ta medalj. Men vi var med i guldstriden ett tag så det känns lite snörpligt att det inte gick hela vägen fram, säger hon.

Guldet gick till Polen, vilket inte var någon överraskning. Cecilia visste på förhand att de är hårda moståndare.

Får åka till Kina

– Vi skötte oss ändå rätt bra, så vi känner oss nöjda. Polen var bättre helt enkelt, säger hon.

För hennes bröder, Ola och Mikael, blev det ingen medaljseger. Men fjärdeplatsen i den öppna klassen har gett dem en fribiljett till VM i kinesiska Sanya som drar igång i oktober 2019.

– Den viktigaste uppgiften var att kvala in för dem, säger Cecilia.

Firade i Belgien

Hon är nu hemkommen till Sverige igen, men om bara ett par veckor ska hon återigen ut på äventyr. Då väntar mindre tävlingar i USA.

Hinner du fira silvret?

– Ja, vi firade under lördagskvällen i Belgien tillsammans med alla lag, svarar Cecilia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.