”Man vill att de ska stanna här och göra det de vill göra här i Hylte”, säger Sima Benni, projektledare. Foto: Anna Palmgren/SVT

Vuxenskolans projekt: Så ska man få ungdomarna att vilja vara i Hylte

Uppdaterad
Publicerad

Här är projektet som vill bidra till att fler unga väljer att stanna i Hylte, istället för att söka sig utanför kommunen så fort de ska hitta på något. Det hela pågår sedan i höstas, då Studieförbundet Vuxenskolan i Hylte drog igång satsningen för att få ungdomar att vilja starta föreningar.

– Man vill att de ska stanna här och göra det de vill göra här i Hylte, säger projektledaren Sima Benni.

Projektet startade den 1 september 2020 och kommer att hålla på i ett år. Målgruppen är unga mellan 12 och 25 år. I dagsläget, menar Sima Benni, är det många ungdomar som väljer att hänga i större städer, framför allt gymnasieelever som åker till Halmstad för att gå i skolan.

Förhoppningen är nu att ungdomarna ska hitta sina egna intressen och vilja ta med kompisar till Hylte, i stället för tvärt om. Samt att de ska få lära sig om ledarskap och hur man driver en förening.

I klippet berättar Sima Benni om varför de vill att ungdomarna ska få göra sina egna mötesplatser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.