Arkivbild. Foto: TT

Sju barn körde runt i bil mitt i natten

Uppdaterad
Publicerad

Sommarlovet lider mot sitt slut i Kungsbacka kommun och vissa barn tycks utnyttja de sista lediga dagarna till fullo. Eller nätterna om ni så vill. I natt stoppade polisen nämligen en bil fullproppad med 14-åringar. Bakom ratten satt en 15-årig pojke.

Det var strax efter klockan två natten till torsdag som en bil stoppades för kontroll i Åsa söder om Kungsbacka. Polisen hade blivit lite konfunderad när de såg bilen köra omkring mitt i natten och la märke till att något inte stämde. Och de fick rätt.

I bilen satt sju tonåringar varav föraren bara var 15 år.

– Av alla våra ingripanden som vi gör vid den tiden på natten så är det inte särskilt vanligt att en bil är full av fjortonåringar, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm till SVT Nyheter Halland.

Föräldrarna fick hämta barnen

Polisen ringde föräldrarna som fick komma och hämta barnen.

– I och med att de är så unga så ringer vi föräldrarna. Men föraren är ju 15 år så han är straffmyndig, säger Ulla Brehm.

15-åringen är nu misstänkt för olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.