Sju hallänningar åtalas – hotade att ”slakta familj” för pengar

Publicerad

Åtal väcks nu mot sju män som misstänks ha hotat att ”slakta” familjerna till tre andra män. Syftet ska ha varit att komma över fem miljoner kronor.

Hoten kom vid två olika tillfällen. Det första kom den fjärde december då tre av de häktade männen ska ha tagit sig in bostaden i Halmstad där två av de målsägande bor. Där ska de sedan ha hotat att bränna ner hemmet eller ”slakta familjen” om de inte gav dem pengar. Samtidigt ska fyra av männen ha sökt upp ett av offrens bostäder, vilket de även visade upp via videosamtal.

Betalade inte – kontaktade polisen

Den andra gången som de sju männen ska ha krävt krävde pengar var den 8 december när de bestämde träff på ett köpcentrum i Halmstad. Även då hotade de tre männen om att de skulle döda eller allvarligt skada dem och deras familjer, om de inte gav dem fem miljoner kronor.

Men trots utpressningshoten så betalade aldrig de tre männen summan – istället kontaktade de polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.