Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Klicka på klippet för att höra vad sjuksköterska Anna Tholin tycker om att fler ungdomar smittas av coronaviruset. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Sjuksköterskan: ”Ungdomar är inte odödliga”

Uppdaterad
Publicerad

Samtidigt som stränderna fyllts av ungdomar och turister rapporterar Region Halland att allt fler unga bekräftas smittade av coronaviruset i Halland. Anna Tholin är sjuksköterska på sjukhuset i Halmstad och har arbetat med coronasmittade under våren där hon sett flera svårt sjuka ungdomar som behövt vårdas med syrgas.
– Nej, man är inte odödlig. Jag tycker man ska ta det på allvar, säger hon.

Antalet coronasmittade per dag ökar i Halland. Under vissa veckor i sommar låg antalet på omkring fem nya bekräftade fall. Nu verkar trenden ha vänt till omkring 20 nya fall per dag. Majoriteten av fallen är unga personer.

Klicka på klippet för att höra Anna Tholin sjuksköterska på infektionskliniken på Hallands sjukhus i Halmstad berätta berätta vad hon tycker om att att smittan ökar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya coronaviruset

Mer i ämnet