Mannen har tävlat internationellt för Sverige Foto: SVT (arkivbild)

Skärpt våldtäktsdom för landslagsidrottare

Publicerad

Hovrätten skärper straffet för de två män från Halland som dömdes i tingsrätten för att tillsammans våldtagit en kvinna på en hotelltoalett i Halmstad i januari. En av männen var landslagsidrottare.

Precis som i Halmstads tingsrätt döms männen för grov våldtäkt, men hovrätten skärper fängelsestraffet med ett halvår. Straffet för de båda unga männen blir två och ett halvt års fängelse. Hovrätten lyfter i domen fram det brutala våldet mot den våldtagna kvinnan. Ett övergrepp som filmades av de två förövarna.

Hovrätten anser att något annat straff än fängelse är uteslutet och beslutar att männen ska vara kvar i häkte till domen vinner laga kraft.

Tävlat på landslagsnivå

Den ena av de dömda männen har tävlat på landslagsnivå inom sin idrott och har representerat Sverige internationellt. Mannen är bosatt i Halland och är tidigare ostraffad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.