Polisen fortsätter utredningen med de funna skelettdelarna i Kungsbacka. Foto: Joakim Eriksson

Skelettdelar i Kungsbacka ett detektivarbete för polisen

Publicerad

Mordutredningen kring skelettdelarna som hittades i Kungsbacka går trögt för polisen – då identiteten ännu inte kunnat fastställas och man inte vet när delarna kommit dit. Dörrknackning pågår fortfarande men fallet är ännu svårutrett.

Det var den fjärde november som en markägare hittade skelettdelar i en skogsdunge i Kungsbacka kommun. Kvarlevorna är skickade till Rättsmedicinalverket, men än finns inga svar på identitet. Polisen uppger att de jobbar efter ledtrådar bland personer som har anmälts försvunna. I tillägg jobbar de med att knacka dörr – något som är svårt i ett läge där polisen saknar uppgifter kring det misstänkta mordet.

– Det är svårt att ställa frågan ”har du sett något, någon gång?”. Det är väldigt diffust och abstrakt, säger Lars-Gunnar Perlinger, förundersökningsledare och ställföreträdande chef på roteln för grova brott i Halland, och fortsätter.

Brist på DNA kan försvåra

Perlinger menar att fallet kan resultera i ett djupgående detektivarbete för polisen om det inte går att få fram DNA på personerna i listan över försvunna personer. Förhoppningen var att de redan under förra veckan skulle få svar på identitet eller kön från rättsmedicin, och han hoppas att utredningen snart ska kunna gå framåt.

– Hos oss står det ganska still just nu, men på den tekniska sidan jobbar de på för fullt, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.