Branden var under måndagsmorgonen under kontroll. Foto: SVT

Skogsbrand i Frillesås – flera enheter på plats

Publicerad

Under söndagskvällen bröt en skogsbrand ut i Frillesås, i Kungsbacka kommun. Enligt räddningstjänsten omfattade branden ett område på 3000 till 4000 kvadratmeter.
– Vi har massor av resurser på plats, säger Peter Zettersten, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Larmet inkom runt klockan 17 på söndagen. Räddningstjänsten ryckte ut men hade till en början svårt att lokalisera branden.

Vid 19-tiden var de i full gång med att ringa in branden. De övervägde också att ta in helikopter för att hjälpa till med att vattenbomba.

– Vi tackade nej till det. Nu har vi lagt slang runt branden och håller på med släckning, säger Peter Zettersten.

Flera enheter på plats

Det är oklart hur våldsam branden har varit, men räddningstjänsten uppger att brunnit på ett område på 3000 till 4000 kvadratmeter.

Enheter från Göteborg, Frillesås och Kungsbacka har funnit på plats för att hjälpa till med släckning.

Vid 20:30-tiden uppgav räddningstjänsten att 28 personer fanns på plats för att hjälpa till med släckningsarbetet. Vid den tidpunkten hade de lyckats få ner lågorna och jobbade på med eftersläckning.

– Vi kommer att jobba på under natten, säger Urban Samuelsson, vid räddningstjänsten.

Uppdatering:

På måndagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll och att två enheter fanns kvar på platsen för eftersläckning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer