Foto: SVT

Skolbuss i krock med personbil – elever i chock

Uppdaterad
Publicerad

En personbil kolliderade med en skolbuss i Slöinge söder om Falkenberg under tisdagseftermiddagen. Ombord på bussen fanns elva elever.

Larmet kom vid 13.40-tiden på tisdagseftermiddagen. En personbil ska ha kolliderat med en skolbuss i Slöinge, i Falkenbergs kommun.

Olyckan skedde i korsningen Göteborgsvägen/Skansgatan. Ombord på bussen fanns elva elever från Slöingeskolan som var på väg hem.

– Det är en skolbuss som krockat med en personbil. Ombord på bussen fanns tolv personer, varav elva elever som är chockade, säger Conny Eriksson, inre befäl på räddningstjänsten.

Inga personskador rapporterades från olycksplatsen och eleverna fick åka vidare med en ersättningsbuss. Slöingeskolans personal har under eftermiddagen kontakt med elevernas föräldrar.

– Där vi fått tag på föräldrarna har det inte varit någon fara med eleven. Men vi kommer givetvis att prata om det som hänt under morgondagen, säger Mia Melin, rektor på Slöingeskolan.

Vägen vid olycksplatsen fick tillfälligt stängas av i väntan på bärgning av personbilen, men vid 14.35-tiden ska den vara helt öppen igen.

I nuläget finns det ingen misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.