I klippet förklarar Carina Hafrén mer kring utmaningen med att eleverna går miste om kunskaper när apl:en uteblir, plus svarar på frågan om huruvida eleverna trots utebliven praktik kan få sina slutbetyg. Foto: SVT

Skolverket: ”Kommer bli ett kunskapstapp när praktiken uteblir”

Publicerad

När arbetsplats förlagt lärande, apl, ställs in för många gymnasieelever under pandemin, måste arbetsgivare vara medvetna om att de inte har de färdigheter som krävs när de tar studenten. Det menar Carina Hafrén, undervisningsråd på Skolverket.

Skolverket har lyft frågan om utebliven praktik till högre nivå, detta för att arbetsgivare ska kunna förbereda sig på att gymnasieelever som inte haft praktik inte heller har alla de kunskaper de behöver när de kommer ut på arbetsmarknaden.

I klippet ovan förklarar Carina Hafrén mer, plus svarar på frågan om huruvida eleverna trots utebliven praktik kan få sina slutbetyg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.