I klippet ses den korsning i centrala Vallberga där skottlossningen ska ha ägt rum. Foto: Privat

Skottlossning i Vallberga – person skjuten i benet

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 20 på tisdagskvällen inträffade en skottlossning i Vallberga i Laholms kommun. Vittnen ska ha sett en eller flera personer i en bil skjuta mot två motorcyklister i en korsning. En person uppges ha träffats i benet.

Händelsen ska ha inträffat i korsningen Skottorpsvägen/Ränneslövsvägen. Enligt vittnen ska två män stått där vid sina motorcyklar.

– Plötsligt dök det upp en bil. De började skjuta mot motorcyklisterna, som sprang och tog skydd bakom en lastbil, säger ett vittne till SVT.

Inne i en närliggande restaurang hördes skotten tydligt.

– Gäster började gömma sig, säger ett annat vittne till SVT.

Enligt uppgifter kom bilen från Lögnäs, gjorde en U-sväng och körde sen tillbaka åt det håll den kom ifrån.

Efter bilen försvunnit ska de som tagit skydd hoppat upp på sina motorcyklar och kört mot Ränneslöv, det vill säga åt andra hållet. Den ena ska ha haltat.

– Jag är en smula chockad, säger det ena vittnet.

Platsen avspärrad

Platsen spärrades av för teknisk undersökning och patruller på plats pratade med vittnen.

När polisen kom till platsen hade även det skottskadade offret lämnat, men senare under kvällen uppsökte personen själv sjukhus. På onsdagsmorgonen hade polisen inte någon misstänkt gärningsperson.

– En person greps under tisdagskvällen men släpptes kort därefter och är avfärdad som misstänkt. Vi kommer lämna över ärendet till grova brott nu, säger Suzanne Redenfors, polisinspektör på krimjouren.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök och uppger att ett intensivt utredningsarbete pågår. Avspärrningarna hävdes natten mellan tisdagen och onsdagen.

Vid 15-tiden på onsdagseftermiddagen hade polisen ännu ingen ny misstänkt. De fortsätter med samla in information om händelsen från vittnen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.