Skottlossning och mordförsök mot restaurangägare i Halmstad

Publicerad

Skottlossning mot både en restaurang och en privatbostad i Halmstad på söndagskvällen bedöms ha koppling till varandra. Polisen tror att det var ett mordförsök.

Klockan 21.37 på söndagskvällen fick polisen in det första larmet om skottlossning i Halmstad, då mot en restaurang i centrala delarna av staden. En bil sågs lämna platsen strax efter att det small.

Detta uppger polisen på måndagsmorgonen.

Ett fåtal personer befann sig inne i restaurangen vid tillfället. Ingen ska ha kommit till skada.

Polisens tekniker konstaterade att det fanns skotthål i ett fönster och hittade tomhylsor utanför.

Förstörda fönster på restaurangen. Foto: SVT

Restaurangägaren som polisanmälde skottlossningen kom en och en halv timme senare hem till sin privatbostad – i en annan stadsdel i Halmstad – och fann även där skotthål i ett fönster in mot vardagsrummet.  Ingen ska ha befunnit sig i bostaden vid skottlossningen.

Polisen rubricerar båda händelserna som försök till mord. Men om båda skottlossningarna har var riktade mot ägaren kan polisen inte uttala sig om med säkerhet.

– När det gäller restaurangen var det ju fler personer som befann sig i lokalen. Men sedan har man ju skjutit mot hans bostad och då utgår vi alltid från rubriceringen försök till mord, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson på måndagsmorgonen.

På måndagsmorgonen finns ingen misstänkt och ingen gripen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer