Polisen hade spärrat av ett större område på Andersberg efter tisdagens skottlossning. Foto: SVT

Skottskadade mannen är släppt på fri fot

Publicerad

Bevisen håller inte för att få den skottskadade mannen häktad för mordförsök på Andersberg i Halmstad. Vid lunchtid i dag släpptes han därför på fri fot.

Efter skottlossningen på Andersberg i tisdags stod det tidigt klart att även mannen som sköts i magen är misstänkt för att ha avlossat skott. Han har sedan dess varit anhållen för mordförsök.

LÄS MER: Efter skotten i Halmstad: ”Var uppmärksam”

Men på fredagen vid lunchtid släpptes han på fri fot.

– Åklagaren bedömer att misstankarna inte är tillräckligt starka för få honom häktad och därför var vi också tvungna att släppa honom. Men han är fortfarande misstänkt för mordförsök och så får vi se om vi kan stärka bevisen mot honom i utredningen framöver, säger polisens utredningschef Lars-Gunnar Perlinger till SVT Nyheter Halland.

”Hoppfullt”

Den skottskadade mannen har de senaste dagarna hörts av polisen både som misstänkt och som målsägande. Men mannen har inte varit villig att bistå med särskilt mycket information om händelsen till polisen.

Desto mer har kommit in från vittnen och tipsare, uppger Lars-Gunnar Perlinger.

LÄS MER: Fler vittnen om skottlossningen

– Vi har en hel del att gå vidare med. Det är ovanligt många som velat prata med oss och lämna uppgifter, både öppet och anonymt. Jag tycker det ser hoppfullt ut, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Har ni fått utpekanden av möjliga gärningsmän?

– Jag vill inte gå in i detalj på vad vi har fått för uppgifter, men det ser lovande ut, säger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Halmstad

Mer i ämnet