Foto: SVT

Skytten känd av polisen sen tidigare

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som senare avled efter tisdagens skott i Väröbacka är sedan tidigare känd av polisen, enligt tidningen GT. Bland annat ska han i jobbet som värdetransportör stulit fem miljoner kronor.

Efter att mannen avfyrat ett jaktvapen mot polisen i närheten av Väröbacka i tisdags utreds händelsen som ett mordförsök. Att han avlidit påverkar inte polisens utredning i någon högre utsträckning enligt Cecilia Bergsten, chef vid polisens grova brottsrotel.

– Vi kommer ändå att utreda det så långt att vi kan utesluta alla andra tänkbara alternativ, säger hon.

Cecilia Bergsten vill inte avslöja skyttens identitet. Men tidningen GT uppger att de har kartlagt mannens bakgrund och enligt deras uppgifter dömdes han 2014 till tre års fängelse för grov stöld i en insiderhärva. Han ska ha arbetat som transportör på ett värdetransportbolag och i den rollen stulit fem miljoner kronor.

Enligt tidningen erkände han gärningen och genom åren ska han även ha gjort sig skyldig till andra brott. Bland annat ska mannen i februari i år dömts för ringa dopningsbrott och narkotikabrott. För ett par veckor sedan åtalades han, enligt GT, för smitning från trafikolycksplats. En händelse som ska ha ägt rum i oktober förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.