Halt på flera ställen i centrala Halmstad efter dieselläckage. Foto: SVT

Slirigt väglag efter dieselläckage från lastbil

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil läckte under morgonen ut diesel på Kustvägen från Gullbrandstorp hela vägen till Nya Tylösandsvägen, Slottsjordsvägen, Järnvägsleden och norra infarten till E6 i Halmstad.

Strax före klockan fem på fredagsmorgonen kom första larmet om att en lastbil läcker diesel och att det är halt efter den. Räddningstjänsten blev inkopplad och kallad till platsen. Föraren till lastbilen blev informerad och vände innan den hann köra ut på motorvägen.

Lastbilen ska ha färdats ungefär 1,2 mil i centrala Halmstad.

– Det ska röra sig om flera hundra tals liter som läckt men exakt hur mycket vet jag inte. Vi håller nu på att sanera lastbilen och tömma den på diesel, säger Peter Karlborg, inre befäl på räddningstjänsten.

Vägen har sandats

Under förmiddagen har det sandats i båda riktningar från Gullbrandstorp till E6:an av Teknik- och fritidsförvaltningen i Halmstads kommun.

– Nu kommer sanden ligga kvar som halkbekämpning och vi kommer göra en ny besiktning av vägen om någon dag. Vi har även satt upp skyltar som varnar för halt väglag, säger Peter Berntson på Teknik- och fritid i Halmstad.

Ingen misstanke om brott

Händelsen rubriceras inte som något brott ut av polisen.

– Föraren ska ha kört in i en trottoar som då ska ha orsakat läckaget. Därför har vi ingen anledning att rubricera det som något brott, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen.

På eftermiddagen kunde Peter Karlborg informera om att saneringen efter läckaget var klar.

– Vi är klara med saneringen på vägen och lastbilen, och vi har nu lämnat platsen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.