Slog och spottade på polis under brandingripande – döms

Uppdaterad
Publicerad

När en polis ryckte ut för att kontrollera en brand i Hylte möttes han av knytnävsslag, spottloska och blev kallad för gris. Nu döms mannen bakom handlingarna för våld mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman och förolämpning.

Det var i slutet av sommaren i år som både räddningstjänst och polis fick rycka ut till en lägenhetsbrand i Hylte. Ingen blev skadad i själva branden, men en polis på plats blev däremot det.

Gärningspersonen utdelade bland annat ett knytnävsslag som träffade polisen på kinden. Den dömde erkänner att han kallat polisen för gris men nekar till övriga brottsanklagelser.

På grund av att gärningspersonen är under 18 döms han till 35 timmars ungdomstjänst. Han ska också betala skadestånd på 10 000 kronor till polisen som utsattes för gärningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.