Falkenbergs FF ordförande Lars-Eric Nilsson ställer inte upp för omval nästa år. Foto: Robert Boman

Slutar som Falkenbergs FF ordförande – efter 27 år

Uppdaterad
Publicerad

Falkenbergs FF ordförande Lars-Eric Nilsson ställer inte upp för omval nästa år.

– Jag vill inte sitta vid rodret längre, säger han.

Falkenbergs FF har gjort succé i årets Superettan och spelar återigen allsvensk fotboll nästa säsong. Men efter 27 år på posten väljer ordförande Lars-Eric Nilsson att kliva av tåget.

– Nu har jag fått chansen att bygga upp hela biten och nu är jag redo för att ta beslutet, säger Lars- Eric Nilsson.

”Ingen är oumbärlig”

Ett 30-årsjubileum på ordförandeposten har han aldrig haft som målsättning och Lars-Eric Nilsson tvivlar inte på att Falkenbergs FF klarar sig utan honom vid rodret.

– Det finns ingen som är oumbärlig. Nu har vi en stor organisation, bra ekonomi och det känns väldigt tryggt, säger Lars-Eric Nilsson.

Men du lämnar inte FFF helt?

– Jag kommer hjälpa till med det jag kan göra men jag vill inte sitta vid rodret längre, säger Lars-Eric Nilsson.

Falkenbergs FF skulldsatt

När han valdes till ordförande första gången 1992 hade klubben miljonskulder och hankade sig fram i division 2. Det har hänt en del, både på och utanför plan, sedan dess.

– Det är en jätteskillnad. Nu har vi en akademi och träningsmöjligheter som inte fanns på den tiden, säger han.

Vilket är ditt bästa minne?

– Säsongen 2013 när vi för första gången gick upp i allsvenskan. Det var en känsla som var obeskrivlig för man trodde aldrig att Falkenberg skulle komma dit, säger Lars-Eric Nilsson.

Och tillägger:

– Men vi fick smak på det redan på 90-talet när vi spelade i division 1 som blev superettan 1999. Nu har vi spelat tre år i allsvenskan, det är otroligt.

Du känner dig nöjd?

– Det varit många fina år och jag ångrar inte ett enda. Man har fått jobba med fantastiskt fina människor. Nu är det lite vemodigt, säger Lars-Eric Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.