Foto: arkivbild/ Fredrik Sandberg TT

SMHI utfärdar varning för kraftiga snöfall i norra Halland

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagseftermiddagen väntas det blåsa in kraftiga snöfall västifrån över södra halvan av Västra Götalands län samt norra delen av Hallands län. SMHI varnar för att det kan bli problem i trafiken och har utfärdat en gul varning.

Snön har redan börjat falla i Halland och den kommer att öka i intensitet under det närmaste dygnet varnar SMHI. Det kommer vara stråk med kraftiga snöbyar som blåser in och kan ge 5-15 cm snö på kort tid, med lokalt större mängder.

Det kan begränsa framkomligheten på vägar som ännu inte hunnit snöröjas och risk för förseningar inom buss och tågtrafiken. Flyg kan komma att ställas in. Även el- och teleförsörjningen kan bli påverkad.

Lokala variationer

Enligt SMHI att det är svårtbedömt var i området de kraftigaste stråken med snöbyar kommer dra fram och det kan bli stora lokala variationer i snömängden.

Under fredagsmorgonen förväntas intensiteten av snöfallet avta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur vädret rör sig framöver

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.