Klicka på klippet för att höra Rickard Söderbergs kritik mot inrikesministern samt om hans samtal med kulturministern. Foto: TT

Söderbergs coronakritik: ”Inrikesministern gömmer sig”

Uppdaterad
Publicerad

Operasångaren Rickard Söderberg från Halmstad är kritisk mot hur regeringen agerat under coronapandemin och menar, likt många andra inom kulturbranschen, att 50-gränsen är både orättvis och ohållbar.

I tisdags samtalade Rickard Söderberg med kulturminister Amanda Lind (MP), för att säkerställa att hon är medveten om den tuffa situation kulturbranschen ställts inför. Samtidigt diskuterade de lösningar på hur kulturen ska kunna fortsätta riskfritt utan 50-gränsen.

Hård kritik mot kulturministern

Kulturminister Amanda Lind har fått hård kritik från flera håll under coronapandemin, bland annat av författaren och komikern Jonas Gardell. Söderberg menar dock att det inrikesminister Mikael Damberg (S) som ska ställas till svars.

Coronaviruset i Halland

– Det viktiga nu är att gå till den som har hand om ordningslagen, den som har hand om 50 personers-reglerna, och det är Mikael Damberg som så påpassligt har gömt sig nu när alla skäller på kulturministern, säger Söderberg.

SVT Halland har sökt inrikesminister Mikael Damberg men får svaret att han inte är tillgänglig för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet