Starta klippet för att se några smakprov från föreställningen och träffa skådespelarna Theo Axelsson och Emil Swenson Nilsson som spelar Skorpan Lejonhjärta – och Simon Pettersson och Jonathan Andersson som spelar Jonathan Lejonhjärta. Foto: Marcus Alakangas /SVT

Sommarteatern i Falkenberg firar 20 år

Publicerad

20-årsjubileumet för sommarteatern i Falkenberg firas med en uppsättning av Bröderna Lejonhjärta i Teatergläntan.

– Vi ville ha en storslagen upplevelse. En drake som sprutar eld och över 50 personer på scen, säger regissören Kålle Gunnarsson.

Några tankar på att det skulle bli ett jubileum fanns inte för 20 år sedan.

– Jag hade gått en skådespelarutbildning och ville skapa sommarjobb hemma i Falkenberg. Sen har det rullat på och bara vuxit, säger Kålle Gunnarsson.

Förra årets föreställning fick ställas in på grund av pandemin och anpassningar har fått göras även i år. Normalt finns 700 personer på läktaren i teatergläntan, i år är det runt hälften. Det blev snabba ryck när beskedet äntligen kom i maj att de i år kunde ta emot publik.

– Det har så klart varit väldig jobbigt. Men nu har man blivit lite mer tacksam för att man får lov att hålla på med det här, säger Kålle Gunnarsson.

Föreställningen spelas till slutet av augusti.

Starta klippet för att se några smakprov från föreställningen och träffa skådespelarna Theo Axelsson och Emil Swenson Nilsson som spelar Skorpan Lejonhjärta – och Simon Pettersson och Jonathan Andersson som spelar Jonathan Lejonhjärta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.