Genrebild. Foto: Claudio Bresciani / TT

Somnade flera gånger med spisen igång – får bo kvar

Uppdaterad
Publicerad

Gång på gång har räddningstjänsten fått rycka ut till ett hyreshus i Varberg, efter att en man – i berusat tillstånd – somnat när han haft igång spis och ugn. Grannar är oroliga men mannen får behålla sitt hyreskontrakt.

Det är främst grannar som har larmat efter att ha känt röklukt och enligt hyresvärden har mannen tagit ner brandvarnarna i lägenheten. Men så är inte fallet enligt den boende.

Däremot erkänner han att han vid tre tillfällen somnat ifrån mat i ugnen och på spisen eftersom han druckit för mycket alkohol. Eftersom han nu är nykter menar han att det aldrig kommer att hända igen.

Oroliga grannar

Men grannar är oroliga och hyresvärden ville säga upp mannen. Hyresnämnden menar dock att det är oskäligt att tvinga mannen att flytta eftersom det inte går att bevisa att han tagit ner brandvarnarna.

Nämnden menar ändå att han misskött sitt ansvar som hyresgäst ”på ett graverande sätt”, det skriver tidningen Hem & Hyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.