Cykeln som stått i ett förråd ska nu säljas. Foto: Laholms kommun

Laholms racingcykel ska säljas

Publicerad

Den cykel som fått stor uppmärksamhet i Laholm ska säljas på en auktionsajt.
– Då kan vi visa skattekollektivet att det inte kostat ekonomiskt, säger Roland Norrman.

Laholms kommun köpte in en proffscykel för 25 000 kronor. Men vad man skulle ha den till var det ingen som kunde svara på. Efter flera turer har står det nu klart att cykeln ska läggas ut på auktion.

– Jag skulle vara oerhört tacksam om den kunde säljas för det priset vi gett för den, säger Roland Norrman, som handlagt ärendet inom kultur- och utvecklingsverksamheten.

Cykeln, som var värd cirka 42 000 kronor, beställdes av den tidigare kulturchefen Johan Hjert i samband med en satsning på en cykelfestival som skulle sätta Laholm på kartan som cykelkommun. Cykeln var en marknadsföringsdetalj som kommunen fick köpa in för 25 000 kronor, enligt cykeltillverkaren.

Vad kommunen skulle ha cykeln till var kunde de inte svara på, utan valde att polisanmäla inköpet. Samtidigt sade Johan Hjert upp sin uppdrag på Laholms kommun.

Säljs till högstbjudande

Nu berättar Roland Norrman, som har handlagt ärendet att cykeln ska auktioneras ut.

– Jag pratade med den tjänsteman som ska lägga ut den här på en auktionssajt. Själv vill jag inte ha något med det här att göra, jag vill att kommunen ska kopplas ifrån. Min tanke har hela tiden varit att kommunen ska, så fort den släpptes från förundersökningen, sälja den. Jag skulle vara oerhört tacksam om den kunde säljas för det priset vi gett för den. Då kan vi visa skattekollektivet att det inte kostat ekonomiskt, säger Norrman som handlagt ärendet inom kultur- och utvecklingsverksamhet.

Den polisanmälan som gjordes mot inköpet utreddes men lades ned. Ingen brott hade begåtts vilket ledde till beslutet att sälja cykeln.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer