Äntligen sportlov! Ta reda på vad som händer i just din kommun. Foto: Sportlov

Sportlov i Halland – det kan du hitta på

Publicerad

Programmering, friluftsaktiviteter och dragqueens som läser sagor – det är några av aktiviteterna som äger rum i Halland under sportlovsveckan.

Varberg

Bli expert på Grimeton

Är du nyfiken på att lära dig allt du behöver veta om radiostationen Grimeton? Under lördagen kan du besöka Hallands egna världsarv.

Sportlovs-LAN

För dig som vill stanna inne i värmen under sportlovet arrangeras ett sportlovs-LAN i bygdegården i Stråvalla från lördag till söndagkväll.

Medeltiden i fokus

Under hela veckan med start på söndag kommer det vara aktiviteter på Varbergs fästning. Det kommer vara allt från medeltida pyssel till lekar och möten med riddare.

Djurmys

Stättareds 4H-gård är platsen för dig som vill mysa med djur. Under hela veckan finns chans att till exempel mata fåren eller åka häst och vagn.

Falkenberg

Prova på tennis

Är du en van tennisspelare eller har du aldrig har hållit i ett rack förut? Det spelar ingen roll. Alla ungdomar är välkomna till Falkenbergs tennishall på måndag, tisdag och torsdag.

Skapa manga

Alla som är intresserade av att lära sig hur man skapar mangakaraktärer har möjlighet att lära sig av mangatecknaren Elise Rosberg som kommer till Falkenbergs bibliotek på onsdag.

Experimentera fritt

Experiment står på agendan i Ullared och Ätran på onsdag för då kommer Science Safari till de två biblioteken.

Bygg fantasirum

Från tisdag till torsdag byggs fantasirum på RIAN designmuseum och då kan bara din egen fantasi sätta gränserna.

Halmstad

Skridskoåkning

Letar du efter en klassisk sportlovsaktivitet? Då är skridskoåkning givet för dig. Strömvallen och Halmstad Arena har öppet hela veckan.

Prova friluftslivet

Vandring, matlagning över öppen eld och fågelholkstillverkning – det är några av aktiviteterna som äger rum vid Biskopstorps naturreservat på måndag och tisdag.

Virala videor

Längtar du efter att bli viral på den populära appen Tik Tok? Besök Halmstad Arena från måndag till torsdag. Då får du klä ut dig och lära dig göra egna videor.

Skapa konst

På måndag, tisdag, torsdag och lördag är alla kreativa själar välkomna att skapa konst på stadsbiblioteket tillsammans med konstpedagoger.

Dragqueens läser sagor

Sagor utan normer och gränser läses upp av fantasifulla dragqueens på Getinges bibliotek på onsdag. Utöver sagostunden blir det musik och samtal.

Laholm

Tjejkväll

På tisdag är alla tjejer välkomna till aktivitetshuset för att hänga och spela spel från eftermiddagen till kvällen.

Fotbollsturnering

På onsdag är det dags för den årliga sportlovscupen. Lagen består av ungdomar från årskurs åtta till årskurs två på gymnasiet.

Modersmål i fokus

Det är dags för modersmålsvecka i Laholm för att uppmärksamma alla olika språk som pratas i skolorna. På tisdag och torsdag är barn och ungdomar välkomna på aktiviteter i stadsbiblioteket.

Programmering för nybörjare

Vill du lära dig hur man skapar ett datorspel? På måndag kan du prova på att koda ditt alldeles egna datorspel på stadsbiblioteket.

Hylte

Femkamp

Kommunikation, delaktighet, gemenskap, kreativitet och teamwork ska testas i denna femkamp. Det är på tisdag som Hyltes mobila fritidsgård anordnar tävlingen i både Kinnared och Hyltebruk.

Bowling

På onsdag arrangerar fritidsgården bowling i bowlinghallen i Hyltebruk. Om du vill finns möjlighet att få skjuts dit av den mobila fritidsgården.

Filmmaraton

På torsdag kan du strecktitta flera filmer och äta pizza i Unnaryds sporthall. 

Prova på bandy

Oskarström är platsen för dig som är sugen att testa på att spela bandy på onsdag tillsammans med Torups bandyklubb.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer