Micki Johansson springer Specialvarvet för att samla in pengar åt barn i Rumänien. Foto: FOTO: Glenn T Unger/Privat

Springer specialvarvet för barn i Rumänien

Publicerad

I samband med årets upplaga av Specialvarvet springer Micki Johansson för att samla in pengar för barn med funktionsvariationer.

Förra året startade Micki Johansson från den dagliga verksamheten Kulturgruppen i Falkenberg en insamling för barn med funktionsvariationer i Situ, Rumänien. Detta gjorde han i samband med att han sprang Specialvarvet, som är motsvarigheten för Göteborgsvarvet fast för människor med funktionsvariationer och är en lite kortare sträcka på 4,1 kilometer.  I år är det dags igen och under fredagen går det av stapeln i Göteborg.

– Jag tycker synd om barn som har problem. Jag vill att alla ska få äta och därför är det viktigt att hjälpa till med att samla in pengar, säger Micki Johansson.

”Bara man får in lite gör det skillnad”

Pengarna som samlas in kommer att gå till Bräcke Diakoni som bedriver barnhabilitering på två platser i Rumänien. Den årliga driften för barnhabiliteringarna är totalt 500 000 kronor.

– Jag tänker att jag vill samla in så mycket pengar som möjligt. Bara man får inte lite pengar gör det skillnad.  Men det klart att det är roligt om man får in mycket pengar, säger Micki Johansson.

Viktigt att göra det återkommande

Kulturgruppen i Falkenberg ”Solteaterns Rockorkester” är de som kommer att sköta insamlingen. De hoppas nu på att det här blir en återkommande insamling.

-  Detta är ett sätt att bidra till ett en bättre värld. Därför vill vi att det här blir en forsättning och inte enbart en engångsförteelse. Det behöver inte nödvändigtvis vara Micki som springer, men det är viktigt att göra det återkommande, säger Hans Shackonat som är gruppledare på den dagliga verksamheten.

Hur har du förberett dig inför loppet?

– Jag har kastat frisbeegolf och även laddat genom att vara med på springpass med några från Falkenbergs FF, säger Micki

Hur kommer det gå?

– Jag tror det kommer gå bra. Jag längtar bara tills imorgon. Vi kan dra fram tiden nu tycker jag, säger Micki.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer