Elaine Henriksson, ägare till hästarna, säger att hon gärna hade velat prata med personerna som stal hästarna. Foto: SVT

Hästar stals från gård i Örnabäckshults gård

Uppdaterad
Publicerad

Hästarna Fenix och Elymus blev under natten till tisdagen bortrövade från sitt stall av några ungdomar. Men när en väktare konfronterade dem släppte de hästarna och sprang från platsen. De båda hästarna hittades senare under natten och fick hjälp hem.

Det var under natten till tisdag som en väktare stötte på några ungdomar som red på två hästar utmed en väg i västra Hylte. Hästarna betedde sig bråkigt och väktaren valde därför att fråga hur det gick. Ungdomarna som satt sadlade på hästarna svarade inte, utan red istället in i skogen och försvann.

Ena hästen sjuk

Hästarna, som heter Fenix och Elymus tillhör stallet på Örnabäckshults gård, och hittades senare under natten av några tjejer som kände igen dem och de kontaktade ägaren.

– Jag tänkte först att det här inte är sant. Jag kände mig maktlös, säger Elaine Henriksson, ägare till hästarna.

Hästen Fenix har den allvarliga sjukdomen fång som gör att det blir inflammation i hovarna och ställer till problem med matsmältningen. På grund av sjukdomen stod därför Fenix i boxvila i 16 dagar och fick inte lämna sin box.

– Jag har satt upp skylt i stallet och det här är det värsta tänkbara som kunde hända. Att de skulle ta ur honom ur boxen. Jag tycker det är sorgligt att människor inte förstår, säger Elaine Henriksson.

Polisen i Hylte söker nu efter tips.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hylte

Mer i ämnet