Tågtrafiken igång igen efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

Tågsträckan mellan Göteborg och Malmö står stilla efter att en olycka inträffat vid Apelviken i Varberg. Vid klockan 13.37 meddelade Hallandstrafiken att tågen går igen på sträckan.

Larmet om olyckan kom strax innan lunchtid under måndagen. I nuläget finns ingen prognos för när trafiken ska rulla på som vanligt igen.

– Det rör sig om en påkörd person. Det är totalstopp i trafiken, säger Thomas Andersson, inre befäl på räddningstjänsten.

Hallandstrafiken har satt in ersättningsbussar

Hallandstrafiken har enligt rutin satt in ersättningsbussar som nu trafikerar sträckan mellan Varberg och Halmstad. Även kundvärdar har skickats till stationerna i Varberg och Halmstad för att informera resenärer på sträckan.

Den senaste prognosen är att tåg ska rulla på sträckan igen tidigast 13.45 men fortsatta förseningar kan vara att vänta.

– Först måste vi se till att få spåret körbart igen, men resenärer får räkna med att när trafiken väl kommer igång igen så kommer det att vara förseningar. I alla fall under eftermiddagen och tidiga kvällen, men kanske även längre än så, säger Peter Gyllander, press- och informationschef på Hallandstrafiken.

Vid klockan 13.37 på eftermiddagen meddelade Hallandstrafiken att tågen åter går på sträckan.

– Trafik går nu igenom olycksområdet igen och vi jobbar nu med att ta igen de förseningar som uppstått men det kommer vara trögt under större delen av eftermiddagen är vår uppfattning, säger Peter Gyllander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer