Stopp i tågtrafiken mellan Varberg och Borås

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit struligt i tågtrafiken på flera ställen i länet under söndagen och måndagen. Vid 10-tiden meddelar dock Trafikverket att tågen rullar igen. På sträckan Halmstad-Göteborg kan det dock råda vissa förseningar, detta efter ett stopp under morgonen.

Sedan träd fallit över en kontaktledning under söndagen så var det stopp i tågtrafiken mellan Varberg och Borås fram till och med klockan tio på måndagsförmiddagen. Enligt Trafikverket var det mellan Viskafors och Fritsla som träden fallit.

Utanför Varberg har även tåg stått stilla under måndagsmorgonen. Under morgontimmarna rullade tågen endast på ett spår, vilket medförde förseningar. Ett tåg har ställts in från Göteborg i riktning mot Halmstad.

Stopp även i Kungsbacka

Strax innan klockan nio på morgonen stannades alla tåg i riktning mot Göteborg. Stoppet var denna gång i Kungsbacka. Strax efter klockan tio meddelade Trafikverket att tågen börjat rulla igen, dock med vissa följdförseningar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.