Rälsbrottet är i Varbergs kommun. Foto: SVT/TT

Stopp påverkar tågtrafiken mellan Göteborg och Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Det är totalstopp i tågtrafiken mellan Hamra och Varberg. Det påverkar alla tåg på sträckan Göteborg-Varberg-Halmstad-Malmö.

Orsaken är ett rälsbrott på ett enkelspår mellan Hamra och Varberg, och enligt Trafikverkets presstjänst upptäcktes vid 13.30-tiden på söndageseftermiddagen.

– Prognosen är att rälsbrottet ska vara lagat 22.00, säger Magnus Löfgren på Trafikverkets presstjänst.

Resenärer hänvisas att kontakta sitt tågbolag för mer information om sin resa. Vissa tågbolag har ställt in några av sina avgångar och satt in ersättningsbussar.

Hallandstrafiken, som ansvarar för Öresundståg på sträckan, har satt in ersättningsbussar. Trots att felet på järnvägsrälsen enligt prognos är åtgärdat vid 22 på söndagskvällen så jobbar Hallandstrafiken för att kunna lösa en situation om det skulle vara så att tågen ändå inte kan gå på måndagsmorgonen.

Vid klockan 21 var Trafikverkets bedömning att prognosen kommer att hålla. Det vill säga att tågen kan börja rulla vid klockan 22.00 igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.