Flera polisbilar på plats. Foto: Privat

Stor polisinsats stoppade trafiken

Uppdaterad
Publicerad

En del av Varbergsvägen strax innan Åsa i Kungsbacka kommun var avspärrad av polis under lördagen. Polisen fick tips om en beväpnad man och har haft förhör med personen.

Philip Nordström och hans pappa Arni Einarsson var på väg från Göteborg till Åsa vid halv elva-tiden på lördagsförmiddagen. Strax innan avfarten till Tjolöholms slott upptäckte de att vägen spärrats av.

– Det stod en polisbil på tvären över vägen och en bit bort stod en civilspanare. Det hade bildats en kö. Senare dök det upp fler polisbilar, en piketbil och en ambulans, säger Philip Nordström.

Hämtad på förhör

Polisens presstalesperson, Peter Adlersson, bekräftade att man gjorde en kontroll på platsen och sedan hämtat personen i fråga till förhör. Till polisen hade mannen sagt att han hade varit på sin gård med vapnet, som visade sig vara en soft air gun.

– Det har inte hänt någonting på platsen mer än att någon har sett något. Men man vet aldrig och därför stängde man av vägen, säger Peter Adlersson.

Trafiken är återställd igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.