Programledarna Per Qvarnström och Andreas Svensson är nöjda med insamlingen till Världens Barn. Foto: SVT

Stort engagemang för insamlingen för Världens Barn

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha cyklat hela Halland runt avslutade idag P4 Halland sin traditionsenliga insamling för Världens barn. SVT Nyheter möter en nöjd programledare direkt efter veckans avslut i Laholm.

Förra året samlade P4 Halland in 560 000 till Världens Barn. Programledare Andreas Svensson hoppas att den summan är ännu högre i år. Han är mycket nöjd med hallänningarnas engagemang.

– Det har varit en fantastisk vecka. Ett engagemang som sträcker sig från små barn som kommer med sparbössor till äldre människor med rullatorer, som säger att det inte har det så bra men att det finns de som har det sämre, säger Andreas Svensson.

Han lyfter även fram företagen i Halland som stora bidragsgivare.

– Pengarna gör jättestor skillnad. För oss betyder 50 kronor knappt en lunch, men för Världens Barn kan det betyda att ett barn får kryckor eller mat i en vecka, säger Andreas Svensson.

Senare under dagen hade pengarna räknats och det konstaterades att hallänningarna sammanlagt bidrog med 363 000 kronor.

I klippet ovan berättar Andreas Svensson om vilken plats i Halland som sticker ut lite extra i sitt engagemang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.