Hör Alexander Ivanov och Frida Hansen berätta om engagemanget efter branden. Foto: Ida Röök Svalander/SVT

Ortsbor samlar pengar till återuppbyggnad av nedbrunna pizzerian i Åled

Uppdaterad
Publicerad

Natten till den 14 september brann pizzerian i Åled ner till grunden. Sedan dess har invånare på orten samlat ihop pengar för att ägaren Alexander Ivanov ska kunna bygga upp sin verksamhet igen.

– Stödet är fantastiskt, säger han i SVT:s intervju.

Se klippet ovan där Alexander Ivanov och Fridan Hansen berättar mer om chocken efter branden och hur de ser på engagemanget.

När Alexander Ivanov kom till branden och såg sin verksamhet försvinna upp i rök var han först osäker på om han skulle orka bygga upp igen.

Nu har han bestämt sig för att han ska göra det. Och han står inte ensam. Åledsbon Frida Hansen har startat en insamling som i skrivande stund har kommit upp i cirka 60 000 kronor.

Misstänkt mordbrand

Polisen har rubricerat händelsen som mordbrand, men någon misstänkt finns inte i nuläget.

– Vi har inte fått svar från den tekniska undersökningen ännu och parallellt med den genomför vi förhör, säger Kenneth Johansson, förundersökningsledare på polisen i Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.