Precis när skoldagen skulle börja på torsdagen genomfördes det dramatiska polisingripandet, precis intill Fajanskolan i Falkenberg Foto: SVT

Stor polisinsats vid skola i Falkenberg – avlossade varningsskott

Uppdaterad
Publicerad

Polisen avlossade under torsdagsmorgonen varningsskott i samband med ett gripande vid Fajanskolan i Falkenberg. Elever kan ha blivit vittnen till dramat, uppger polisen för SVT Nyheter Halland.

Klockan 07:52 på torsdagen fick polisen larm om ett inbrott i en bostad i Falkenberg.

– Det är en person som kommer hem till sin bostad och upptäcker en okänd man i köket. Gärningspersonen lämnar bostaden, och anmälaren följer efter, säger Fredrik Svedmyr, presstalesperson vid polisregion Väst.

”Elever på skolan”

En stund senare konfronterades mannen av polis utanför Fajanskolan. Man upptäckte då att misstänkte gärningspersonen var beväpnad med vad polisen beskriver som ”någon form av påk” och en kniv.

Mannen ska ha gjort ett utfall mot patrullen på plats, och polisen beslöt då  att avlossa varningsskott. Kort därefter kunde man gripa den misstänkte gärningsmannen. Ingen person har skadats i samband med insatsen, uppger polisen.

– Det finns elever på skolan såklart, sedan vet jag inte exakt var de befann sig när det här hände. Men det är fullt sannolikt att elever har bevittnat händelsen, säger Fredrik Svedmyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.