Foto: SVT

Straffet för mordet i Rydöbruk skärps

Uppdaterad
Publicerad

Även hovrätten för västra Sverige dömer de två männen, 36 och 18 år gamla, för mord på en 41-årig man i Rydöbruk i september i fjol. Den yngre mannen döms också för grov misshandel och hans straff skärps därmed till nio års fängelse.

Precis som i Halmstads tingsrätt döms den nu 36 år fyllda mannen till 17 års fängelse för mord och grov misshandel, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Den 18-årige mannen dömdes i tingsrätten för mord och grovt övergrepp i rättssak till fängelse i åtta och ett halvt år, men hovrätten bedömer att han är skyldig även till grov misshandel.

Misstänkt mord i Rydöbruk

Enligt hovrätten var 18-åringen aktiv i misshandeln genom att uttala dödshot och rikta en bajonett mot målsäganden. Han får därmed ett skärpt fängelsestraff till nio år.

Attackerade med yxa och kniv

Det var i september förra året som händelsen ägde rum i en lägenhet i Rydöbruk. Två män, då 35 och 18 år gamla, bröt sig in i en fastighet där två män och en kvinna befann sig.

Väl inne i lägenheten har de attackerat de båda männen med yxa och kniv. Timmar senare avled en av de skadade männen, 41-åringen, på operationsbordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Rydöbruk

Mer i ämnet