Foto: TT/Adam Ihse

Strejkhot avblåst på Ringhals

Uppdaterad
Publicerad

Strejkhotet på Ringhals är avblåst. Under onsdagen kom fackförbundet och arbetsgivarorganisationen överens om ett nytt avtal.

Under onsdagen kom fackförbundet Fastighets och arbetsgivarorganisationen Almega överens om ett nytt avtal för Almega Specialservice vilket bland annat innefattade Ringhals saneringsverksamhet.

Enligt Hallands Nyheter skulle minst 50 personer ha berörts på kärnkraftverket.

Ringhals

– Jag är mycket nöjd med resultatet. Vi har fått ett rent avtal i enlighet med LO-samordningen, industrinormeringen med låglönesatsning, säger Fastighets förbundsordförande Magnus Pettersson i ett pressmeddelande.

Läs mer: Strejk rycker närmare

Den varslade strejken skulle ha brutit ut på fredag och berört sex företag runt om i landet däribland Ringhals och Volvo Cars i Göteborg. Avtalet är treårigt.

– Jag vill tacka alla för det stöd och engagemang som visat vägen fram till dagens uppgörelse, säger Magnus Persson i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ringhals

Mer i ämnet