Inställt. Inga elever får vistas på kommunens gymnasier under studentdagen. Därmed inte sagt att det inte blir någon avslutning, säger Ewa Kristensson, förvaltningschef för utbildning och arbetsmarknad i Halmstads kommun. Foto: SVT/ ARKIV / FREDRIK MAGNUSSON

Traditionellt studentfirande ställs in på Halmstads gymnasieskolor

Uppdaterad
Publicerad

Över tusen elever i Halmstads kommunala gymnasieskolor berörs av beslutet att allt traditionellt studentfirandet ställs in på grund av coronapandemin. Inga elever får närvara i skolorna, men får löfte om digitala alternativ.

På måndagen lämnades beskedet som legat i luften ett tag.

– Vi har fattat ett beslut om att inte genomföra ett traditionellt studentfirande på Halmstads kommunala gymnasieskolor, säger Ewa Kristensson, förvaltningschef på utbildnings- och arbetsmarknads vid en presskonferens.

Coronaviruset i Halland

Nu blir det upp till varje gymnasieskola att tillsammans med elevrepresentanter forma en alternativ skolavslutning som inte innefattar fysisk närvaro på skolan under studentdagen.

Tidigare under måndagen kom också besked från Kungsbacka kommun som tillsammans med tolv andra kommuner i Göteborgsregionen tagit beslut om att ställa in studentutspring och stora folksamlingar på skolorna under studentdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet