Jörgen Hallgren, Lotta Delling och Anna Hallén jobbar som läkare på sjukhuset i Halmstad. De har själva varit på plats i Grekland och sett hur flyktingarna lider. För tredje året samlar de in förnödenheter, responsen från Halmstadborna har varit stor. Foto: SVT/Ida Röök Svalander

Succé för Halmstadläkarnas flyktinghjälp

Publicerad

För tredje gången anordnar tre läkare från Halmstad en insamling av förnödenheter till flyktingar i Grekland. Gensvaret har varit enormt och i år kör två fullpackade lastbilar ner till Aten.

Anna Hallén, Jörgen Hallgren och Lotta Delling jobbar som läkare på sjukhuset i Halmstad. Vid upprepade tillfällen har de själva varit på plats i Grekland för att hjälpa människor på flykt från bland annat Syrien.

För tredje året håller de nu i en insamling av kläder, barnvagnar, sovsäckar, tält och andra förnödenheter och det är många som vill vara med och bidra.

”Hjälp oss fylla lastbilen”

Insamlingen heter ”Hjälp oss fylla lastbilen”. Tidigare insamlingar har resulterat i att över 3 000 fullpackade flyttlådor har distribuerats ut till flyktingar på gatorna i Aten och Thessaloniki.

I klippet ovan berättar Lotta Delling mer om situationen för flyktingar i Grekland och om engagemanget för att hjälpa dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.