Klicka på klippet för att se vad varbergarna tycker om debuten. Foto: SVT

Succédebut för Varberg i allsvenskan – så tyckte folket

Publicerad

Att ett fotbollslag spelar sin första allsvenska fotbollsmatch, vinner och tar sig upp på förstaplatsen i säsongens tabell, det är något fräckt. Men det var exakt vad som hände när Varbergs BoIS krossade Helsingborg och därmed gick från att vara nykomlingar till att för tillfället vara bäst i Allsvenskan, i alla fall enligt tabellen.

De första allsvenska fotbollsmatcherna för säsongen är spelade. Där inräknat är Varbergs första allsvenska fotbollsmatch någonsin – en match som inte kunde slutat bättre för nykomlingarna.

Det var under måndagen Varberg togs emot på Helsingborgs arena Olympia.

Varberg skapade historia när de under förra säsongen tog steget upp från superettan till allsvenskan. Trots att laget är bottentippade skapade de under sin allsvenska debut historia igen.

Vägen till förstaplatsen

Tre mål mot noll gav Varberg segern. Samtliga Allsvenska lag har spelat en match, vissa har vunnit och vissa har förlorat, men då Varberg har gjort flest mål lyfts de till en förstaplats i tabellen.

Varbergs Astrit Selmani blev hjälte efter två mål och en assist.

Klicka här för att läsa mer om matchen.

Vad tänker varbergarna om att för tillfället ligga etta i den allsvenska tabellen? Klicka på klippet för att höra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.