”Det är ju så att när temperaturen är runt noll grader så har man det besvärligaste väglaget” Foto: SVT

SVT-meteorologen om snöfallet i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Det snöar i nästan hela Halland. Flera bilar har under måndagsmorgonen kört av vägen. SVT-meteorologen Per Stenborg menar att mycket halka förekommer när temperaturen står kring noll.

E6 stängdes vid åtta-tiden på måndagsmorgonen av efter att en bil kört ner i diket. På platsen var det snöfall enligt trafikverket. En timme senare sladdade en bil av vägen på grund av halkan. Det snöiga vädret i Halland kommer däremot snart ge vika enligt meteorologen Per Stenborg.

– Vi har ett snöfall över länet som till stor del börjar ge vika och dra vidare bort österut, men det kommer delvis hänga kvar under dagen, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg, som inte ser att några varningar är utfärdade.

”Kring noll förekommer mycket halka”

Stora delar av Halland kommer de kommande dagarna ha temperaturen kring noll-strecket.

– Det är ju så att när temperaturen är runt noll grader så har man det besvärligaste väglaget. Det fryser och smälter runt om vartannat så kring noll förekommer mycket halka, säger Per Stenborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.