Vilka valfrågor är viktigast i vilken kommun? Häng med på vår valturné!

Politiska snacket där du bor – här samlas SVT Nyheter Hallands valturné 2022

Uppdaterad
Publicerad

Villl du få bättre koll på viktiga valfrågor i just din kommun? SVT Nyheter Halland har varit på turné och uppmärksammat valfrågor i alla halländska kommuner. Här har vi sammanställt en del av innehållet för varje kommun för att ge en snabb överblick över det politiska läget.

Kungsbacka

I drygt 20 år har Kungsbacka kommun uppgett att de har brist på bostäder. Moderaterna har som mål att planera för 500 bostäder varje år, Socialdemokraterna det dubbla. Här möts partiernas lokala företrädare i en duell om bostadsbristen.

Hylte

I Hylte kommun får unga mellan sju och 19 år ett fritidskort för att kunna åka avgiftsfritt i kollektivtrafiken dygnet runt. Något som Sverigedemokraterna och Centerpartiet nu vill slopa – för att lägga pengarna på andra saker.

Och ni har hjälpt oss genom att skriva i vår valchatt på sajten om vilka frågor som är viktiga för dig där du bor. Ta dig dit och gör dig hörd du med!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet