SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret. Foto: SVT/TT

SVT:s meteorolog: Bäst midsommarväder i Halland

Publicerad

Grattis till er som planerat att fira midsommar på västkusten. Det är här midsommarvädret bjuder på mest sol, enligt SVT:s meteorolog.

– Värst blir det på östkusten, säger Jannicke Geitskaret.

Regn på midsommarafton. Hört den förut? Som det ser ut nu kommer förmiddagen bli en blåsig och regnig historia på västkusten. Eftermiddagen ser bättre ut med temperaturer på 15-16 grader.

– Västkusten är bästa stället att vara på i år eftersom det är nordvästliga vindar vilket gör att det blir en läeffekt från Norge. Det ser värre ut på östkusten och i norr, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret.

Om man ska vara utomhus är det nog läge för en tröja, enligt Jannicke Geitskaret som berättar att midsommarhelgen alltid är knepig för meteorologerna.

– Det är den svåraste tiden. Folk vill veta i minsta detalj. Prognoserna är svåra. Min rekommendation är att vara sin egen meteorolog. Ska man sätta sig ute och fika och ser mörka moln så får man nog vara beredd på regn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.