Olyckan inträffade vid järnvägsövergången vid Margaretagatan i Halmstad, i närheten av Halmstads Centralstation. Foto: SVT

Tåg krockade med bil i Halmstad – hade fastnat på spåret

Uppdaterad
Publicerad

En personbil fastnade av okänd anledning på ett tågspår nära centralstationen i Halmstad strax innan midnatt på lördagskvällen.

– Några har försökt att flytta på bilen men de hann inte och det blev kollision, säger Mats Rydberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, till TT.

Alla passagerare hann ta sig ut ur bilen innan tåget kom, en tågvärd klagade över rygg- och nacksmärtor och fick hämtas av ambulans.

Polisen utreder

Tåget fick evakueras och orsakade då stopp i tågtrafiken. På söndagen hade polisen ännu inte klarhet i orsaken bakom olyckan. De utreder händelsen som vårdslöshet i trafik.

– Det som ska utredas är om någon trafikant brustit eller om det beror på rent tekniska saker, säger Patrik Mårdh, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Han understryker att det än så länge inte finns någon misstänkt i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.