Tågresenärer fick stanna i Kungsbacka i väntan på att trafiken skulle börja rulla efter tågolyckan i Åsatunneln. Foto: SVT

Tågstopp i Åsatunneln efter misstänkt påkörning

Uppdaterad
Publicerad

Larm om att ett tåg kolliderat med någonting inne i tunneln mellan Varberg och Kungsbacka ledde till inställda tåg på torsdagseftermiddagen. Följdförseningar kan fortsätta in på kvällen.

– Man var rädd att något var påkört inne i tunneln, men efter att ha sökt igenom den har ingenting hittats, säger Veronika Gustafsson på Trafikverkets presstjänst.

Klockan fyra på eftermiddagen kunde tågen börjar rulla genom tunneln igen. Det hade då varit totalstopp i nästan en och en halv timme.

– Men man får räkna med några timmars följdförseningar både på grund av det här och elfelet som var tidigare i Göteborgs centralstation. Det bästa är att resenärer tar del av information direkt från trafikbolagen som kör tågen, säger Veronika Gustafsson.

LÄS MER: Totalstopp i tågtrafiken från Göteborg

Enligt Hallandstrafiken har ersättningsbussar gått mellan Kungsbacka och Varberg på torsdageftermiddagen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.