• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal på Porsön i Luleå kommun, Norrbottens län. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: SVT

Teater om sexuella gråzoner

Uppdaterad
Publicerad

Hur påverkade är vi av förväntningar och sociala normer när det gäller sex? Kan man vara en förövare utan att veta om det? Det tas upp i teaterföreställningen ”Fortsätt prataomdet”.

Många har säkert hört talas om journalisten och programledaren Johanna Koljonens initiativ Prata om det, som i form av en debattartikel och en twittertråd 2010 skapade en rasande debatt kring sexuella gråzoner.

Störst blev diskussionen på internet, där det strömmade fram texter från människor som ville berätta om sina erfarenheter.

Manuset till föreställningen ”Fortsätt prataomdet” är baserat på verkliga historier och texter ur internetflödet, berättar Åsa Olsson som är manusförfattare och regissör.

– Texterna är en väldigt bra start för att sätta igång ett samtal, menar hon.

Efter föreställningen frågar Västnytts reporter några av ungdomarna som sett pjäsen vad de tyckte.

– Man brukar inte få höra sånt här så öppet, men det var coolt,  tycker Labinot Berisha.

– Man vågar inte prata om sånt,  det är pinsamt och läskigt, säger Jonna Gabrielsson.

Föreställningen ges på Teater Halland den 17-18 januari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer