Klicka på klippet för att se några av djuren som kommer finnas på tropikhuset samt för att se Therese Johansson berätta om utmaningen med att öppna upp tropikhuset i dessa pandemitider. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Krokodiler, apor och giftormar flyttar till Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av Varbergs första tropikhus är i full gång och till sommaren hoppas ägaren Therese Johansson att de ska kunna slå upp portarna för besökare.

– Man målar väggar, gör i ordning och planerar. Det blir mycket växter och djuren ska ju ha sina egna gömställen och besökarna någonstans att gå. Det är jättemycket att tänka på.

Det kommer att finnas alla möjliga sorters tropiska djur i lokalen som är nära tusen kvadratmeter stor.

– Det blir ödlor, giftormar och  kubakrokodiler – de sistnämnda är vuxna redan så de är över två meter långa. Det blir apor, spindlar, kackerlackor, stora tusenfotingar, säger Therese Johansson.

Klicka på klippet för att se några av djuren som kommer finnas på tropikhuset och hör Therese Johansson om utmaningen med att öppna upp tropikhuset i dessa pandemitider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.