Tjuven hade gömt sig i källaren när hemtjänsten kom till bostaden. Foto: TT

Tjuv bröt sig in hos äldre – hemtjänsten blev misstänksam

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot torsdagen inträffade två inbrott i centrala Halmstad. Vid ett av tillfällena hade inbrottstjuven gömt sig i källaren och när hemtjänsten kom till brukaren märkte de att allting inte stod rätt till och larmade polisen.

Det första inbrottet skedde i ett bostadshus på Vallgatan vid 02-tiden. När hemtjänsten kom på sitt nattliga besök till den äldre personen som bor där upptäckte de att allt i huset inte var som vanligt. De blev misstänksamma och kontaktade polisen.

Stal klocka och bankkort

Tjuven hade gömt sig i källaren och ville inte samarbeta. Polisen fick därför ta till pepparsprej för att kunna gripa honom. I en väska som tjuven hade med sig hittade man tillhörigheter från mannen som bor i huset. Dessa kunde återlämnas.

– Han hade stulit en dyrbar klocka och ett bankkort, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Därefter blev det raka spåret till stationen och mannen är nu misstänkt för grov stöld.

Projektor saknas

Bara två och en halv timme senare inträffade ett annat inbrott. Denna gång var det på Granitens förskola på Granatvägen. Där hade en tjuv tagit sig in i byggnaden genom att krossa ett fönster.

Ingen person hittades på platsen som kan kopplas till brottet. Enligt uppgifter ska en projektor saknas på förskolan och nu har en anmälan om inbrottsstöld skrivits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.