Arkivbild. Foto: Karta/Arkiv

Tjuv greps på bar gärning under pågående inbrott

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en snopen kväll för en man i 30-årsåldern som försökte bryta sig in i en bostad i centrala Halmstad under tisdagskvällen. Mitt under inbrottet dök plötsligt polisen upp och grep honom.

Inbrottsförsöket ägde rum strax efter klockan nio i bostadsområdet Frennarp. Mannen slog sönder en ruta vilket fick en granne att reagera.

Polis kontaktades och åkte i ilfart till platsen. När de väl kom fram befann sig mannen fortfarande i huset. Han greps på bar gärning och ska enligt uppgifter varit påverkad av något.

– Det är bra jobbat av patrullen som var så snabbt på plats, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl i Polisområde Väst.

Inbrott i företagsbyggnad

Ytterligare en person, en kvinna i 20-årsåldern, greps i anslutning till händelsen. Hon misstänks vara inblandad.

Brottsrubriceringen på händelsen är försök till grov stöld.

Strax innan midnatt inträffade ett annat inbrott i Halmstad, denna gång i stadsdelen Furet. Två datorer har stulits från en företagsbyggnad på Skyttevägen. Det finns i nuläget inga misstänkta men anmälaren har sett en kombi-bil lämna platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.